To the person who worries

Here is a room filled with all of the people who pay your bills, walk in your shoes every day, determine your future.

These are the same people you should allow to discourage you!

Deze tekst kwam ik laatst tegen op het internet. En het greep mij aan. Te vaak maken wij ons zorgen over hoe andere mensen wellicht over ons denken of over ons praten. Maar dit alles doet er niet toe. Want als jij je geluk laat afhangen van een ander zijn mening over jou, dan raak je steeds meer verwijderd van wie jij bent.

En vraag je eens af waarom het belangrijk is dat een bepaald persoon jou ziet zoals jij dat zou willen? En als die persoon je anders ziet dan dat jij van binnen voelt, is dat dan jouw verantwoordelijkheid? Of die van die ander?

Ik heb weleens gehoord “ As, toen ik je voor de eerste keer zag, dacht ik dat je een b*tch was. Maar je bent heel aardig!
Deze persoon bedoelde dit goed en eigenlijk als een compliment, maar het voelde destijds toch echt anders 😅
Waarom zag die persoon mij als een b*tch? Ze kende mij niet eens? Kom ik zo over? Wat kan ik daaraan doen?
Allemaal vragen die mij eigenlijk verder van mijzelf afbrachten. Want hoe iemand mij ervaart en/ of ziet, kan ik niet veranderen.
Het enige waar ik invloed op heb, is hoe ik graag met anderen om wil gaan. En hoe die ander mij dan ervaart, tja..dat is toch echt van die ander.

Leef je leven zoals jij dat graag wil leven.
Hoe doe je dat?
Door te doen en te zijn wie jij bent.
Iedere dag weer mag je kiezen om jezelf te zijn. En je zal merken dat de mensen die echt bij jou passen en resoneren met wie jij bent, in je leven blijven en je weten te vinden.
Iedereen verandert in de loop der tijd. Je leert en neemt dit weer mee in je leven.
Zo ook anderen.
Mijn graadmeter is altijd mijn spiegelbeeld. Kan ik met trots naar mijn spiegelbeeld kijken? Of zie ik iets in mijn spiegelbeeld wat ik niet leuk of prettig vind. En als dat zo is, dan ga ik met mijzelf aan de slag.

Verander niet voor een ander, maar verander, als jij dit nodig vindt, voor jezelf ❤️

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest
Share on WhatsApp
andere journey's