Mediteren, doet jij dat al?

Mediteren, doe jij dat al?
En wat versta jij onder mediteren? 

Voor mij is mediteren even tijd nemen voor mijzelf en reflecteren op mijn dag, week, of zelfs mijn leven.
Dit doe ik soms in stilte, met muziek op, met kaarsen aan of tijdens een wandeling.

De mensheid is zo ontzettend druk met van alles en nog wat dat er vaak wordt vergeten om in het NU te leven. 

Hoe vaak heb ik niet gehoord ‘Go with the flow’ maar juist die mensen totaal niet met de ‘flow’ meegaan maar worden geleefd met de dag.
Met de ‘flow meegaan’ is in het hier en nu zijn. Voelen wat je behoefte is en daar naar handelen. 

Voor mij is mediteren voelen waar ik sta en of dat hetgeen is wat ik wil. Soms denk je iets te willen totdat je het hebt. En dan? Mag je dan van hartsverlangen veranderen? Of kies je er dan voor om toch door te gaan omdat je nu eenmaal die keuze hebt gemaakt?

Deze tekst  zegt mij zoveel. Juist de mensen die het altijd zo druk hebben en nooit tijd lijken te hebben, voor die mensen gaat dit op.

Want tijd is een illusie. Ja uiteraard zijn er dingen die gedaan dienen te worden. Maar uiteindelijk ben jij degene die ervoor kiest. Alles wat jij doet is een keuze. Zelf als je nu denkt ‘ja maar dit en dat wordt er van mij verwacht!’ Dan nog is het jouw keuze. Iemand zijn verwachting hoeft niet jouw verplichting te zijn. 

Vaak wordt ‘druk zijn’ ook als een excuus gebruikt. Is het zo moeilijk om te zeggen dat je nu even voor jezelf kiest. En dat dit betekent dat je nu even niet wil afspreken? Waarom wordt de tijd zo vaak misbruikt om niet te zeggen wat je bedoelt?

Wat zijn jouw verlangens?
Jouw behoeftes?
En hoe vaak kies jij hiervoor?

Weet je wat?
Begin vandaag.
Begin vandaag met kiezen voor jezelf.
Kiezen vanuit liefde i.p.v angst.

You’ve got this.
I believe in you.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest
Share on WhatsApp
andere journey's